I Egypten kan du hitta det mesta till ett betydligare billigare pris än hemma. Med andra ord: Inte många kommer hem tomhänta från en semester i Egypten. Här får du några tips inför din shopping, sedan är det bara att ge sig ut på jakten efter de perfekta smyckena, kläderna, souvenirerna och vad det än kan vara som står överst på listan.

Den Egyptiska bomullen sägs vara en av de bästa i världen. Nöj dig inte med att köpa vackra klädesplagg i butikerna utan sy gärna upp egna kläder så de blir perfekta till just dig. Detta är någon man kanske annars inte har råd med och det blir garanterat ett bra minne av resan.

OBS! Om en försäljare påstår att något är arkeologiskt gods så är det förmodligen inte sant. Det är nämligen förbjudet att köpa och ta med sig äkta antika varor hem. Däremot går att det köpa högkvalitativa kopior på muséer och billigare varianter i gatustånd överallt.

Många passar på att köpa fina smycken på semestern. Smycken i guld, silver och ädelstenar säljs oftast i lösvikt och finns att få tag på överallt i Egypten.

De gamla kvarteren i städerna kallas ofta Medinan. Hit skall du bege dig för shopping. Se också till att inte missa basarerna, där du kan hitta allt mellan himmel och jord. Ofta finns det stora marknader i eller strax utanför städerna. även dessa är väl värda ett besök. Var dock beredd på att det är mycket folk på alla dessa platser och alla är inte hederliga. Håll i plånboken, lita aldrig på försäljarna och pruta alltid. Utgångspriset är alltid betydligt mycket högre än vad du borde betala. Bli inte fårvånad om försäljarna vill bjuda på till exempel te, detta är ganska vanligt. Vissa gör det bara för att vara trevliga, men de flesta gär det fär deras färsäljnings skull. Vill du slippa de efterhängsna försäljarna bör du undvika ögonkontakt och framförallt inte fråga om en vara du senare inte vill köpa.