Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


WinelandsWinelands är vida känt för sin fina vinproduktion, sina historiska orter och inte minst för sin fantastiska natur. I böljande, frodiga dalar ligger vackra vitrappade gårdar som odlar några av världens mest omtalade viner. Som bakgrund avtecknas imponerande bergsmassiv. Här finns mycket att upptäcka och göra för den mat- och kulturintresserade och inte minst för den som söker unika naturupplevelser.

De mest kända orterna i regionen är Stellenbosch, Franschhoek, Wellington och Paarl. De är alla kända för sina goda viner och sin georgianska och viktorianska arkitektur från slutet av 1600-talet. Orterna har ett rikt utbud av gallerier och marknader med lokalt hantverk. Flera festivaler anordnas under året till vinets och jordbrukets ära.

Huvudorten i Winelands är smakfulla och pittoreska Stellenbosch. Den kallas även ”Winelands hjärta” och de allra bästa vingårdarna anses ligga runt staden. Staden är känt för sina historiska muséer, och sina urgamla ekar. Franschhoek har fått sitt namn efter de franska hugenotterna som grundade staden och betyder fritt översatt ”den franska hörnan”. I Franschhoek finns fantastiska restauranger och den ses som den kulinariska huvudstaden. Wellington utmärker sig för sina fruktodlingar och Paarl stoltserar med att vara känt för sina fantastiska röda viner. Även Constantia är väl värt ett besök, då den allra första vingården anlades här.

För den som vill prova traktens viner finns mycket att välja på och ett besök på några vingårdar är nästan ett måste. Det finns över 200 vinkällare att välja mellan och man tillverkar förutom röda och vita viner också sherry och brandy. Världens längsta vinrutt, Route 62, går genom regionen och varje område har sina specialiteter.

Den fantastiska naturen kan upplevas genom en mångfald av aktiviteter. Här är det perfekt att vandra, rida, golfa, fågelskåda och cykla. För den mer äventyrslystne finns forsränning, jeepsafari, bergsklättring och glidflygning.

Winelands ligger knappt en timme från Cape Town. Det finns också en stor nationalpark i närheten där man kan uppleva de vilda djuren. Man tar sig lättast runt i regionen med bil alternativt via guidade turer med buss. Området har ett behagligt medelhavsklimat med varma somrar och ljumma vintrar. Winelands passar för besök hela året och är lämpligt för hela familjen.