Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


TunisTunis har lite under en miljon invånare och är sedan 1957 Tunisiens huvudstad . Staden ligger i de norra delarna av landet vid sjön Tunis, inte långt från Medelhavet. Staden har sedan 1900-talets början, då de gamla europeiska kvarteren anlades, varit en charmig mötesplats med restauranger, affärer, konditorier och en mängd mysiga caféer. Tunis kallas ofta för ”morgondagens och gårdagens värld” då staden har en stor mängd vackra och kulturella byggnader kvar, men också har varit öppen för inflytelse från andra kulturer. Ett exempel på speciella platser som man bör besöka är Zitounamoskén som ligger i Medinan. Moskén är oförändrad sedan 800-talet då den byggdes.
I Tunis råder en trivsam atmosfär med gröna trädgårdar och parker. Invånarna är generellt mycket tillmötesgående och bjuder nästan alltid på glatt humör. Här finns något för alla; barer, golfbanor, nöjesparker, museum, djurparker, marknader, shoppingcenter mm. Tunis ha fördelen av att vara en stor stad, men ändå ha ett kompakt centrum, vilket gör det lätt att promenera mellan alla de olika sevärdigheterna.

Handelskvarteret Medinan är stadens äldsta del och Tunisiens största Medina. Medinan finns med på UNESCO:s världsarvslista med sina 670 historiska monument. I Medinan kan du handla souvenirer i någon av de små butikerna eller njuta av ett glas te på ett mysigt café. Mitt i Medinan finns gallerier med utställningar och varje år hålls Medinafestivalen med konserter och uppträdanden.

Den historieintresserade bör inte heller missa Karthago som numera är en förort till Tunis. Här kan man se ruinerna efter den antika staden samt en imponerande amfibieteater som än idag används till uppträdanden. Man kan också besöka Bardomuseet. Museet ligger omkring fem kilometer utanför stadscentrum och här finns världens äldsta och kanske finaste bevarade samling av romersk mosaik.

Tunis är en viktig stad för landets industrier. Det tillverkas bland annat väldigt mycket kemikalier och textiler i staden. Tunis har bra förbindelser med medelhavet och resten av världen via hamnstaden La Goulette som förbinds med Tunis via en kanal.