Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


TanzaniaTanzania ligger på Afrikas östkust och gränsar till Indiska Oceanen. De mest kända landmärkena i Tanzania är nationalparken och savannen Serengeti och det fantastiska berget Kilimanjaro. Tanzania är ett land fullt av kontraster och välutvecklat som turistland. Alltfler upptäcker Tanzania. Till Tanzania åker man för att se Afrikas fantastiska natur, uppleva en härlig badsemester och bevittna en rik kulturhistoria mitt i centrum av människans vagga.

Tanzania omges av vatten. I öst finns ett långt kustband och Dar es-Salaam. Kusten har vackra stränder och här finns flera hamnstäder. Dar es-Salaam är den största staden i landet och det ekonomiska centret. I norr finns Viktoriasjön och det berömda Kilimanjaro. I väst går landsgränsen utmed Tanganyisjön och Malawisjön. De tre sjöarna är de största i Afrika, och Viktoriasjön är den allra största och ståtar med ett rikt djurliv. Utanför kusten ligger Zanzibar, en pärla i den indiska oceanen med fantastisk natur, härliga stränder och många sevärdheter.

Tanzania är mest känt för sitt djurliv och safariresorna. Och det med rätta. I Tanzania finner man en storslagen natur och en imponerande artrikedom. Landet har världens viltrikaste savanner med alla de fantastiska afrikanska däggdjuren såsom elefanter, gnuer, stora kattdjur, giraffer, apor och bufflar. Det finns många nationalparker, varav de mest kända och största är Serengetis nationalpark, Ngorongorokratern, Tarangire och Lake Manyara. Nationalparken Gombe har blivit mycket känd då den berömda Dr. Jane Goodall studerade chimpanser och deras beteende i parken.

Det kända berget Kilimanjaro är en utslocknad vulkan och sträcker sig hela 5895 meter över havet. Det är den högsta punkten i Afrika och den höjer sig imponerande över savannen i masaaiernas land i norra Tanzania. Hela området runt Kilimanjaro är naturskyddat och många åker hit för att bestiga berget och uppleva naturen.

Tanzania har en lång och händelserik historia som går tillbaka flera miljoner år i tiden. Några av de allra äldsta mänskliga lämningarna har hittats i Olduvai Gorge och kan spåras till människoliknande varelser ca 3 miljoner år tillbaka. Fynden här har kastat ljus över människans historiska ursprung. På senare tid har utbytet med andra kulturer varit påtagligt. Handeln med Arabien och Persien satte igång någon gång under tusentalet . Sedan 1880-talet var landet först en koloni till Tyskland, sedan till England. Handeln och kolonialtiden har satt djupa spår i kulturen och traditioner. Kulturen har blivit en mosaik med influenser från många olika håll och varierar över landet. Masaaierna lever fortfarande kvar i de norra delarna av Tanzania. Deras hantverk finns kvar och säljs över hela landet. Östkusten och Zanzibar bebos av swahilis som är en mix araber, indier och bantufolket. Swahilikulturen är byggd på handeln och de speciella båtarna dhow som möjliggjorde handelsresandet.