Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Shopping i EgyptenI Egypten kan du hitta det mesta till ett betydligare billigare pris än hemma. Med andra ord: Inte många kommer hem tomhänta från en semester i Egypten. Här får du några tips inför din shopping, sedan är det bara att ge sig ut på jakten efter de perfekta smyckena, kläderna, souvenirerna och vad det än kan vara som står överst på listan.

Den Egyptiska bomullen sägs vara en av de bästa i världen. Nöj dig inte med att köpa vackra klädesplagg i butikerna utan sy gärna upp egna kläder så de blir perfekta till just dig. Detta är någon man kanske annars inte har råd med och det blir garanterat ett bra minne av resan.

Köp aldrig något som försäljaren säger är arkeologiskt gods. Förmodligen ljuger han, det du köper är säkert en kopia. Skulle han tala sanning så är det tyvärr förbjudet att köpa och ta med sig varorna hem. Vill man ha fina kopior på antika föremål finner man oftast de bästa exemplaren på museer men naturligtvis säljs kopior överallt i städerna.

Många passar på att köpa fina smycken på semestern. Smycken i guld, silver och ädelstenar säljs oftast i lösvikt och finns att få tag på överallt i Egypten.

De gamla kvarteren i städerna kallas ofta Medinan. Hit skall du bege dig för shopping. Se också till att inte missa basarerna där du kan hitta allt mellan himmel och jord. Ofta finns det stora marknader i eller strax utanför städerna. Även dessa är väl värda ett besök. Var dock beredd på att det är mycket folk på alla dessa platser och alla är inte hederliga. Håll i plånboken, lita aldrig på försäljarna och pruta alltid. Utgångspriset är alltid betydligt mycket högre än vad du borde betala. Bli inte förvånad om försäljarna vill bjuda på till exempel te, detta är ganska vanligt. Vissa gör det bara för att vara trevliga men de flesta gör det för deras försäljnings skull. Vill du slippa de efterhängsna försäljarna bör du undvika ögonkontakt och framförallt att börja fråga om en vara du senare inte vill köpa.