Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Sharm el SheikhSharm el Sheikh har blivit ett väldigt populärt turistmål som du finner på den södra spetsen av Sinai-halvön i Egypten. Här kan man gotta sig på långa stränder och ett solsäkert klimat. Hit åker du om du vill shoppa, koppla av, spela golf, se historiska platser eller bara umgås med familjen. Man kan roa dig på trendiga klubbar och, inte minst, dyka. Sharm el Sheikh har till och med blivit kallat ett dykarparadis.

Sharm el Sheikh är inte, som många kanske tror, en stad utan ett samlingsnamn för en 20 kilometrar med småstäder, golfbanor, stora hotell och badorter. Sharm el Sheikh är uppbyggt endast för turister och ligger längs med havet. Mycket personal som arbetar i Sharm el Sheikh bor på andra ställen så som Alexandria, Luxor eller Kairo. Man brukar dela upp Sharm el Sheikh i två delar dels det största området för turister Naama Bay och dels den gamla ursprungliga byn det vill säga det gamla Sharm el Sheikh.

Beger du dig längst ned på Sinai-halvön kommer du förstå varför Sharm el Sheikh kallas för dykarnas paradis. Här finns kilometer med gyllene stränder och i vattnet väntar korallrev, över tusen olika fiskarter och gamla vrak på att bli upptäckta. Dykning sker oftast vid de populära Tiran och Ras Mohammed reven, men man kan också åka på dyksafari, då man är vid flera olika ställen. Fördelen med safarin är bland annat att man besöker platser som inte är överbefolkade av andra dykare.

Även då Sharm el Sheikh är uppbyggt endast för turister är det ändå en bra utgångspunkt för många utflykter till de mest intressanta historiska platserna i Egypten. Från Sharm el Sheikh tar du dig enkelt till bland annat Konungarnas dal, Sinai berget och Luxor. Det är även enkelt att ta sig till andra turistmål som El Gouna och Hurghada samt storstäder som till exempel Kairo.

2005 drabbades Sharm el Sheikh av ett terrorattentat. En självmordsbombare som krävde minst 88 människors liv, varav många turister. Detta ledde till att turismen minskade drastisk, men bara ett kortare tag. I dagsläget är allt som det var innan, och man märker inga direkta spår av attentatet.