Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Sharm El NagaSharm El Naga är ett snorklingsparadis omkring 50 km från Hurghada i Egypten. Här hittar man slående vackra rev bara en liten bit utanför strandkanten. Reven är lättåtkomliga vilket är en stor fördel för de turister som inte vill ge sig ut på långa dykutflykter utan nöjer sig med snorkeln och cyklopen. Tyvärr leder detta också till att reven blir skadade av turister som är oförsiktiga eller inte respekterar reglerna. Det är nämligen förbjudet att stå på reven, röra korallerna och plocka snäckor.

I Sharm El Naga finner du en tyst och fantastisk miljö med ett rikt växt- och djurliv. Här finns dessutom en mycket fin strand och man kan lätt hyra snorkelutrustning, solstolar och handdukar. Sharm El Naga är ett bra alternativ för de som vill ge sig ut på en utflykt från El Gouna eller Hurghada och få en lite annorlunda upplevelse för en dag. Du tar dig enkelt till Sharm El Naga på egen hand med taxi eller minibuss. För den som inte vill ge sig av på egen hand, som kanske vill ha det lite mer ordnat kring sig och bara slappna av, arrangeras det ofta också större bussturer. Eftersom Sharm El Naga är en liten ort där det i stort sett bara finns stranden är det inte så många turister som väljer att bo här. De flesta tycker att det är bättre att besöka området för en eller möjligen ett par dagar.

Även då det finns vackra rev precis vid stranden finns det naturligtvis möjlighet till utflykter till andra rev och dykområden i närheten. På stranden finns dykcenter som erbjuder en mängd olika båtturer till vackra och kanske lite mer orörda rev än de som finns vid stranden. Turerna brukar vara anpassade för antingen dykning eller snorkling.

Att tänka på då du skall besöka Sharm El Naga är att det kostar pengar att komma in på stranden. Inträdet ligger på omkring 80 LE men med tanke på att du har revet precis vid strandkanten är inte detta speciellt mycket.