Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


SeychellernaSeychellerna är 115 öar spridda som pärlor i Indiska Oceanen. Detta är det närmaste Edens lustgård man kan komma. Ingen annanstans är vattnet så azurblått, stränderna så vita och palmerna så böljande. Havet inbjuder till att segla, dyka, snorkla och simma. Naturen på öarna inbjuder till utflykter i en unik natur. Seychellerna är måna om att vårda sitt arv och satsar inte på massturism. Så det här är en lugn och idyllisk miljö att verkligen njuta av. Då öarna varit ganska isolerade från omvärlden har en unik fauna och flora växt fram.

Ögruppen är uppdelad i de inre öarna (41 st) och de yttre öarna. Uppdelningen är beroende av deras olika ursprung och geografiska läge. De inre öarna är skapade av granit och de yttre öarna är korallatoller. Seychellerna är en utmärkt plats att öluffa på då varje ö är unik med sin egen historia och karaktär. De största öarna är Mahé, Praslin, och La Digue. En av de yttre öarna, Aldabra är världens största korallatoll

Mahé är den största ön och har många sevärdheter, bland annat Kreolska institutet, Domaine de Val des Près, och en fantastisk katedral. Kyrkogården visar en historisk plats med traktens kända män. Praslin är utgångspunkten för många utflykter, men är även känt i sig. Stränderna, såsom Anse Lazio och Anse Georgette är fantastiska. Men ön gömmer också en riktig pärla. Här ligger nationalparken Vallée de Mai, platsen många faktiskt trodde var det ursprungliga Edens Lustgård en gång i tiden. Området består av en unik skog med unika palmer och anses vara ett botaniskt under. Nationalparken är ett levande museum med många fantastiska och tyvärr alltför utrotningshotade djur.

På ön La Digue känns det som om tiden har stått stilla. Här har traditionerna bevarats och man kan fortfarande se oxkärror rulla på vägarna. De flesta invånarna cyklar och traditionella båtbyggarmetoder är i bruk här än idag. La Dique har en vacker urskog med många unika arter. Bara här flyger den svarta paradisfågeln än idag. Aride är en ö som omvandlats till naturreservat. Den anses av många vara den vackraste ön. Här kan man se en mängd fåglar av alla de slag, både sjöfåglar och stationära fåglar.

Kulturen på Seychellerna är en mix av afrikanska, det europeiska och det asiatiska. Det kreolska köket är en upplevelse i sig med influenser från det franska, indiska och orientaliska. Antalet invånare i landet är litet, endast 60 000. 90% av dem bor på huvudön Mahé.