Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Sevärdheter i EgyptenKonungarnas dal kallas en dal i öknen utanför LuxorNilens västra bank. Dalen var ansedd som bara sand och berg, ända tills man upptäckte att det egentligen var en enda stor tretusen år gammal gravplats. Här byggde faraonerna mellan 1600–1100- talen f. Kr underjordiska klippkammare som skydd för sina avlidna kungar från plundrare. I längden lyckades man dock inte, och det är endast en grav som plundrarna aldrig öppnade. Detta var den minsta av alla gravar, Tutankhamunsgraven, som nu blivit den mest kända. I dag kan du besöka alla de 65 gravarna man har upptäckt, och i vissa kan man också gå ner.

Luxortemplet är ett forntida tempel i den antika staden Thebe. Templet är en magnifik byggnad med mycket vackra utsmyckningar och dekorationer. Det finns många pyloner och statyer föreställande olika motiv från faraoers tid och deras segrar. Framför pylonen finns två statyer av Ramses som är faraon som lät uppföra pylonen. Längre in i templet finns en välkänd moské och kapell.

Tvillingtemplen i Abu Simbel byggdes av Ramses den andra till sin egen ära. Abu Simbel är en ort cirka 30 mil söder om staden Assuan. Staden ligger i södra Egypten vid Nilens strand. Templen mejslades ut ur bergsväggen på 1220-talet f.Kr. Vid ingången till det stora templet står fyra enorma statyer, cirka 20 meter höga, föreställande självaste Ramses. Det mindre templet har sex stycken lite mindre statyer, cirka 10 meter höga, föreställande hans barn och hustrur.

Befinner man sig i området kring Sharm El Sheikh och är intresserad av religion och historia skall man helt klart ta en tur till självaste Sinaiberget, berget där Moses enligt det gamla testamentet tog emot stentavlorna med guds 10 budord. Berget är högt, och sträcker sig nästan 2300 meter över havet. Stigar leder upp till toppen och det går många organiserade turer man kan delta i. Största delen av promenaden går på enkla stigar så allt som krävs för att delta är normal kondition. Det är ganska vanligt att turen startar på natten för att man skall få se soluppgången från toppen. Nedanför berget ligger Katarina kloster. Här kan man besöka för många religioner väldigt viktiga platser som den brinnande busken och Mose brunn.