Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


SantiagoSantiago (São Tiago) är den största av Kap Verde öarna. Ön är bergig och har flera trevliga stränder. Santiago var den allra första av Kap Verde öarna att befolkas och det är här de flesta bor. Kulturen på ön har stora afrikanska influenser och det märks inte minst under de många festivaler och fester som anordnas. Det finns flera sevärdheter och historiska mål att besöka. På Santiago kan man fiska, simma och surfa utmed de vackra vita stränderna.

Praia är huvudstaden på Kap Verde öarna och ligger på öns sydöstra udde. Det är också Santiagos färjehamn och det ekonomiska centret i landet. Praia är byggd på en basalt platå med vacker utsikt över havet. Staden är en liten livlig metropol där de starka afrikanska influenser syns tydligt och en av de bästa platserna i landet för kulturella upplevelser. Här ligger bland annat bland ett kulturpalats, ett etnografiskt museum och nationalhistoriska arkivet. När man är i Praia kan man också besöka det etnografiska museet, presidentpalatset och Monumento de Diogo Gomes. Staden har ett rikt nattliv, många restauranger och bra shopping.

Ett besök till Santiago är inte komplett utan en jeeptur uppe i de fantastiska bergen och öns byar. Vägarna är väl utbyggda, men är ofta smala och steniga. Förbered dig på en hoppig resa. Det ligger flera orter på ön som är intressanta utflyktsmål. Orten Assomada var landets första huvudstad och har en hel del vacker kolonial arkitektur. Här finns också en livlig marknad. Fiskeorten Cidade Velha ligger 15 km väst om Praia och är den äldsta orten på Kap Verde. Här skedde den ökända slavhandeln och många ruiner och sevärdheter vittnar om denna livliga handel och de koloniala maktkamperna. Ett besök till Pelourinho ger en historiebeskrivning om slavhandeln och Fort Real do São Felipe vittnar om det koloniala styret liksom den magnifika gamla katedralen. Tarrafal är en pittoresk fiskeby och här får man en känsla av att tiden har stannat. Kontrasterna är stora i Tarrafal. Det gamla portugisiska fångläger för oliktänkande kallat Campo da morte lenta (den långsamma döden) vittnar om en mörk historia, samtidigt som den härliga stranden lockar många semesterfirare.