Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Santa MariaSanta Maria är en liten färgstark fiskestad på södra udden av semesterön Sal i nordöstra Kap Verde. Hit kommer man för att få en klassiskt härlig badsemester. Santa Maria har blivit populärt på senare tid för att det rådande lugnet fortfarande är talande här, långt ifrån stress och larm. Här behöver man inte bekymra sig om att trängas på överexploaterade stränder, eller mota försäljare i tid och otid. Här kan man njuta av väder, vind och kilometerlånga stränder.

Stadens centrum ligger runt den lilla hamnen. Här ligger många butiker, trevliga restauranger och barer. En stor del av den äldre arkitekturen är av portugisisk kolonial stil och staden fick en boom på 1990-talet, med många nya hotell och byggnader. Numera är staden livlig men den lugna stämningen så typisk för Kap Verde öarna finns fortfarande kvar. Santa Maria är en ganska liten ort och man kan lätt ta sig runt genom att promenera.

I Santa Maria ligger långsträckta snövita vackra stränder perfekta för bad och simning. Med åtta kilometers sandstrand finns det alltid en lugn plats att finna ro på, eller aktiviteter för den som vill det. Och med tanke på att solen skiner 350 dagar om året, är chansen stor att man får en riktigt solig och härlig badsemester. Här kommer många för att vindsurfa, då vågorna ofta går höga. Här kan man också djuphavsfiska och dyka. Fler företag erbjuder dagsutflykter till havs . För dykarna är revet Ponta do Farol, vraken Santo Antao och Demfior och Buraconagrottan populära utflyktsmål. Surfarna håller till vid Ponta Preta revet, där vågorna går lite extra höga.

På västra delen av Sal finns en naturlig pool vid namn Buracona. Den är omgiven av svart lavasten och är härlig att ta sig ett bad i. Nära Buracona ligger också Blue Eye, en undervattenslagun som är formad som ett öga och som kan nås genom ett stort hål i marken.

Sal har en nästan ökenliknande natur. Landskapet runt Santa Maria är platt, torrt och sandigt. På nordöstra delarna av ön finns vackra berg. På ön framställs salt, därav namnet Sal som betyder salt. Den mest betydelsefulla saltgruvan finns i Pedra de Lume. Här kan man bada i saltbassänger. Akta dig för att klia dig i ögonen bara. Sal är också en mycket viktig häckningsplats för jättesköldpaddor, främst på Murdeira Bay. På Sal växer också en mängd vild sparris.

Den nationella flygplatsen ligger vid Sals huvudort Vila dos Espargos, en gammal fiskeby som specialiserat sig på salt. Om man vill göra längre utflykter till andra öar avgår många färjor och turbåtar från Santa Marias hamn.