Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Safari i SydafrikaSafari betyder resa på swahili. Och ett safari i Sydafrika är verkligen en resa värd namnet. Upplev giraffer, elefanter, kattdjur och alla de andra stora djuren i någon av Sydafrikas många nationalparker. När du åker på safari i en av Sydafrikas många naturreservat blir du besökare i djurens enastående och vilda värld. Och med en portion tur och med guidens skicklighet få chansen att se alla de Stora Fem: Lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning.

Ingen annanstans finns så många stora däggdjur. Det är en upplevelse att gå upp i gryningen och betrakta de respektingivande djurens vandring till vattenhålen. Men nationalparkerna är inte bara platsen för att uppleva Afrikas fantastiska och imponerande djur. En safariresa är helhetsupplevelse. Själva naturen är respektingivande i sig och i parkerna finns många fornlämningar efter gången tid såsom grottmålningar.

I Sydafrika finns några få stora statliga nationalparker och många små privata. Den största och mest kända nationalparken är Kruger National Park. I anslutning till Krugerparken finns flera mindre privata parker såsom Sabi Sands Reserve Game Preserve Area och Thornybush. Tillsammans bildar de the Great Limpopo Transnational Park, Sydafrikas största naturområde. Krugerparken är hela 2 miljoner hektar stor med en mängd olika arter att upptäcka. Här finns hela 336 olika trädarter, 507 fågelarter och 147 däggdjursarter.

I de statliga nationalparkerna, såsom Krugerparken, kan man åka med egen bil. Men man måste hålla sig till vägarna. I de privata områdena är guide obligatoriskt på turerna, men här får man också chansen att gå rakt ut i naturen och möta djuren där. Under de guidade turerna åker man med specialbyggda jeepar. Man kan också vandra och på vissa håll finns möjligheter att både paddla och cykla. Oavsett vilket, så rekommenderas alltid guide. Guiden har kunskap om var djuren finns och chansen att få se de djur man söker är stor. Dessutom är djuren i Sydafrika både vilda och kraftfulla och kan vara farliga för en människa om de stressas eller retas.

Det finns alla typer av boenden inom själva nationalparkerna, från enklare vandrarhem till lyxiga hotell med fullservice. Ett safari blir allra bäst om man kommer väl förberedd och det finns många regler att följa både med tanke på alla gästers säkerhet och med tanke på djuren.