Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Port ElizabethPort Elizabeth är en storstad i Sydafrika med lite mer än 1 miljon invånare. Staden ligger cirka 80 mil från Kapstaden. Staden är mest känd för sina industrier, och sina långa fina sandstränder. Det som lockar turister är förutom stränderna stadens läge som avreseort för att besöka några av Sydafrikas stora safariparker. Man kan också besöka de kringliggande kåkstäderna från. Sydafrika ett väldigt billigt land så det kostar lite med guidade turer, vilka rekommenderas starkt.

Är du i Port Elizabeth bara måste du ge dig ut på safari. Det finns flera nationalparker i närheten av staden, men även några privata parker. De privata parkerna är lite dyrare, men man kommer ofta närmare djuren. Några populära parker är Addo Elephant National park, Schotia, som har främst mindre djur, samt Shamwari Gema Reserve. Den sistnämnde är lite dyrare, men man ges möjligheten att titta förbi i en ”afrikansk by”.

En annan utflykt som varmt rekommenderas är kåkstäderna. Är man i Port Elisabeth är det så nära att man bara måste titta förbi. Enklast bokar man en guidad tur, så får man också höra all historia och en bättre inblick i livet där. Annars bjuder kåkstäderna på ett myllrande liv, man kan prata med vem som, och det finns en mängd små affärer där man kan köpa hantverk.

Vill du utforska denna delen av Sydafrika för dig själv kan du ge dig ut på en biltur längs Garden Route. Du färdas på kuststräcka mellan Port Elizabeth och Kapstaden med avstickare som nationalparker, mysiga kulturorten Knysna eller det gamla tåget i George.

Port Elizabeth bjuder som sagt även på vackra stränder. Från staden når du enkelt Algoa Bay, där stränderna Kings Beach och Humewood Beach ligger. Stränderna bjuder på fin sand och vågor. Här finns möjlighet att vindsurfa, snorkla eller dyka ner till skeppsvrak. För den som inte dykt förr men gärna vill testa på skall ni veta att här är rekordbilligt att ta dykarcertifikat.

Tycker man om att shoppa ska man ge sig in för det när man besäker Port Elizabeth. Här är det verkligen billigt. De bästa handelsställen hittar du på stora köpcentrum som Walmer Park och Greenacres, men det är betydligt trevligare att strosa runt i de små affärerna i gamla staden eller på loppmarknaderna. Varje söndag är det special loppmarknad på Kings Beach.

Vill du leva det vilda nattlivet rekommenderas att hålla sig till turistkomplexen. Det stora turistområdet vid stranden är bäst, de klubbar som finns i gamla staden är bara något för dig om du inte känner dig lätt skrämd. Det finns relativt mycket kriminalitet där på sena kvällar.