Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Port El KantaouiPort El Kantaoui är en liten ort vid staden Sousse i Tunisien. Port El Kantaoui är en stadsliknande ort som är uppbyggt runt hamnen. Här finns en marina som räknas som en av de största i Tunisien. Mest känd är orten dock för sin 18-håls golfbana som många turister besöker på sommaren och våren. Port El Kantaoui har förutom golf och marinan även på några väldigt vackra stränder. Det finns två stränder på några kilometer var som stäcker sig söder- och norrut från hamnen. Längs norra stranden ligger det många hotell tätt inpå varandra och stranden består mest av hotellstränder. Som turist brukar det ändå gå bra att slå ner sig var som helst på stranden förutom vid ”all inclusive" hotellen. Vid dessa får man bara vara om man är en gäst i hotellet, då barerna inte tar emot betalningar. På de andra hotellstränderna går det dock bra att beställa dricka och personalen är nästan alltid service minded och trevliga.

Den södra stranden sträcker sig ända ner mot staden Sousse. Här kan du få se syner som ortsbefolkningens fiskare som testar sin lycka tidigt på morgonen. Ett par kilometrar längre bort kommer du till de offentliga stränderna. Här märker du omedelbart att det är fler inhemska badgäster än på den norra stranden och varorna i barerna är betydligt billigare. Enda nackdelen är att den minskade andelen turister leder till att stränderna inte hålls lika rena. De finaste, och renaste, stränderna finns alldels kring Port El Kantaoui eller strax norr om hamnen.

Vill man av någon anledning inte vara vid stranden en dag finns det flera alternativ för ett dop. En stor del av hotellen har ”öppna pooler” för allmänheten, vattenparker, pooldisko och mycket mer som man kan svalka sig i.

I Port El Kantoui finns ett rikt nattliv, men kanske inte det du är van vid. Här handlar det inte om allmänt festande och stora mängder alkohol, utan nattlivet börjar strax efter solnedgången med en trevlig middag på någon av stadens restauranger eller hotell. Sedan fortsätter nattlivet på caféer med te och vattenpipa. Alkohol är inte, som många tror, förbjudet i Tunisien, utan det finns så klart en mängd barer om man vill. Men det är vanligare med de alkoholfria varianterna i landet och många väljer ett caféerna framför barerna.