Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


MarrakechMarrakech ligger i närheten av Atlasbergen i sydvästliga Marocko. Staden som har omkring fem miljoner invånare är en blandning av kultur, modernt, tillbyggt och ursprungligt. Marrakech grundades vid 1000-talet av ett gammalt muslimska berberfolket. Staden utvecklades snabbt till att bli ett betydelsefullt kulturellt centrum för muslimer. Sedan dess har staden varit erövrat av olika folkslag och under flera olika tidsperioder varit huvudstad.

Är du i Marrakech måste du bege dig till de gamla delarna av staden, som kallas Medinan. Detta är utan tvekan den mysigaste delen av staden och här hittar du de flesta saker Marrakech är berömd för, som basarerna, Djemaa el Fna och Koutobiamoskén. Djemaa el Fna är ett torg fyllt av upplevelser och underhållning. Här trängs skådespelare med akrobater, dresserade apor, ormtjusare och spådamer. På kvällstid ockuperas torget istället av små väldoftande matstånd. Här kan du äta både gott och billigt. På de många olika basarerna säljs allt man kan tänka sig behövas.

Ett besök i ett badhus, kallad hammam, är en upplevelse i sig. Här får du en riktig massage, och ett skrubb som ger en känsla som sitter kvar länge. Marrakech har många olika badhus man kan besöka. Var dock uppmärksam på att det gäller olika tider för män och kvinnor.

En annan sak att besöka är de judiska kvarteren, mellah, som ligger innanför stadsmuren. Dessa kvarter skiljer sig till stor del från det övriga Marrakech, även om det i dag bor främst muslimer här. Här finner du ett badhus, butiker, kryddbodar och synagogor.

Vill du uppleva mer av Marockos bländande natur och fantastiska mångfald av fåglar skall du ge dig ut på en vandringsfärd. Inte långt från staden finns ett stort utbud av vandringsleder att välja mellan. Bor du ett av de större hotellen finns alltid en guide man kan anlita i närheten.

Tyvärr är nattlivet i Marrakech inte mycket att hurra för. Det skiljer sig inte mycket från nattlivet hemma i Sverige bortsett från att det är betydligt mycket dyrare och, tyvärr, många prostituerade. Nattlivet hittar du främst på hotellen som är öppna även för dem som inte bor där. Vissa hotell, framförallt de största, brukar ha kvällar med gammaldags folkdanser, vilket kan rekommenderas att titta på och besöka någon gång.

Kanske låter det otroligt men för den som är riktigt skidintresserad är det under vintersäsongen möjligt att åka till Oukaimeden, där den högst belägna liften i Afrika finns, strax under 3 300 m över havet, vilket tål att jämföras med Åres dryga 1 600 meter. Här finns backar för såväl nybörjare som vana skidåkare och utrustning hyr du enkelt och billigt på plats.