Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


MarockoMarocko ligger i de nordöstra delarna av Afrika och gränsar till länderna Västsahara och Spanien samt Medelhavet och Atlanten.

Redan vid år 800 f. Kr var området där Marocko nu ligger bebott av ett flertal stammar. Landet har sedan dess styrts av grekisk, romersk, franskt och arabisk välde. På 1950- talet blev landet självständigt och en egen stat. Marocko har i dag en konflikt med Västsaharas invånare vilket är rester från konflikter på 70- talet då Marocko försökte ta över Västsahara.

I norra delarna av landet råder medelhavsklimat med varma somrar och svalare och regniga vintrar. Det är hit turisterna åker. De flesta reser till Marocko mellan våren och hösten. Som varmast är det mitt på sommaren. I söder finner vi Saharaöknen och ett torrt och varmt klimat. Atlasbergen utgör en stor del av landet och skiljer de norra delarna från ökenområdet.

Det finns mycket att se då man är i Marocko. Naturligtvis skall man inte missa medelhavets stränder. Kusten mellan Nador och Tangier bjuder på en mängd klippiga badvikar. Förutom att bara bada och sola finns det stora möjligheter till segling och fiske.

Är du historieintresserad bör du besöka staden Fès som byggdes på 800- talet. Staden innehåller mer historia är någon annan stad i landet. När du är i Fès passa då på att besöka det gamla universitetet, Karaouine Universitetet, samt det kungliga palatset.

Marrakech är en populär stad att besöka för turisterna. Här kan du bland annat besöka Badii Palatset, som är välkänd för den muslimska befolkningen i hela världen, och konstmuseet Dar Si Said museet. Även om staden bjuder på många sevärdheter skall du inte missa att vandra runt i de gamla stadsdelarna eller Djemaa El Fna som området heter. Här se du akrobater, ormtämjare, försäljare, historieberättare och mycket mer i en salig blandning. Tröttnar du på att bara vandra runt i området så finns det gott om sevärdheter, till exempel moskéer och museum, i närheter.

Marocko är ett starkt muslimskt land men är ändå ett väldigt tolerant land. Det är acceptabelt med det mesta men för att visa respekt mot lokala befolkningen och deras seder bör man inte bära allt för utmanande kläder, kyssas på gatan eller dricka alkohol på allmänna platser.

Marocko anses som relativt säkert för turisterna men man skall ändå vara på sin vakt. Det har förekommit en hel del terrorattentat till exempel självmordsbombare. Dessutom är landet väldigt fattigt i vissa områden därför bör man undvika att bära med sig dyrbara föremål och smycken. Även droger är ofta förekommande i landet. Var framförallt försiktig vid tullen och ta aldrig någon annans väska över gränsen.