Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Makadi BayNågra mil söder om Hurghada hittar du den relativt nya turistorten Makadi Bay. Detta är en ort anpassad för dig som reser med familj eller som är lite äldre och vill ha lugn och ro. Man åker främst hit för bad och sol och inte för ett galet uteliv. En vistelse i Makadi Bay kan också utan problem innefatta utflykter till en mängd kända sevärdheter, som inte är alltför långt ifrån belägna. Här har hotellanläggningar byggts upp på ett område som från början var så gott som kalt. Trots att här inte låg något samhälle från början har man försökt att skapa en stadskänsla med gator, restauranger och basarer. Nedanför hotellen breder Röda havet ut sig med klart vatten, korallrev och mängder med fiskar. Längs kusten ligger också ett stort antal pooler för den som tröttnat på havet. Längst stranden finns en vacker promenadremsa hela vägen, eller så kan man promenera på själva stranden då det i Makadi Bay är det inte lika mycket privata delar på stranden som i till exempel Hurghada.

Den kända staden Hurghada ligger omkring 40 kilometer norr om Makadi Bay. Hit åker de som vill ha lite mer nattliv eller om man vill besöka en massa affärer. Här finns allt att köpa men mest populärt är guld och silver som är väldigt billigt, och vattenpiporna samt hantverk av både sten och trä. Naturligtvis finns det mer än shopping i Hurghada men vill man se de absolut största sevärdigheterna i Egypten bör åka till Kairo eller Luxor. I Luxor kan du bland annat besöka det väl kända Luxortemplet, Konungarnas dal, och Karnak (ett stort tempelkomplex). I Kairos storstadsområde finner du Gizaplatån med de kända pyramiderna.

Bäste tiden att besöka Makadi Bay är under vinterhalvåret, mellan oktober och ungefär april. Under sommaren blir klimatet lätt väldigt varmt. Många som åker hit passar på att ha det riktigt lyxigt och tar in på hotell med ”all inclusive” och lever gott på och kring hotellanläggningen. Eftersom Makadi Bay är uppbyggt för turisterna är det många som håller sig på hotellets område speciellt om det finns en strand tillhörande.