Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


MahéMahé är den största ön på Seychellerna. Här bor nästan 90% av Seychellernas befolkning. Ön är Seychellernas turistcenter och här bor de flesta som besöker Seychellerna. Mahé är en slående vacker ö och en perfekt bas för öluffning och utflykter. Här finns bra restauranger och många butiker.

Mahé är en ganska lång men smal ö. Med den högsta toppen på 905 meter i bergskedjan Morne Seychellois är Mahé en fantastisk syn. Det finns flera nationalparker på ön, och naturen är storslagen. Ön är en plats för en mängd unika arter. Skogsområdena på ön har flera hundra sällsynta växtarter och unika orkidéer. Bergskedjan Morne Seychellois är också en stor och populär nationalpark . Två andra nationalparker, Baie Ternay Marine National Park och Port Launay Marine National Park, ligger på den västra och södra sidan av ön och de små öarna runtomkring finns fler nationalparker att upptäcka. Alla har de sin unika särart.

Victoria är huvudstaden i Seychellerna och ligger på Mahé. Staden har ca 30 000 invånare och är uppdelad i en äldre del med smala gator, och en nyare del med lite mer luft mellan husen. Victoria är en liten livlig ort med flera områden att strosa runt i. Det finns många restauranger där man kan prova det kreolska köket och här erbjuds de bästa shoppingmöjligheterna och ett livligt nattliv. I Victoria ligger en liten trevlig marknad med lokala produkter. Här kan man också besöka Naturhistoriska museet, och hantverkscentret Codevar. I Codevar tillverkas fortfarande traditionsenliga artefakter och många konstnärer ställer ut sina verk på platsen. En promenad igenom det botaniska centret ger en inblick i öarnas unika växtarter.

Stranden Beau Vallon ligger på den nodvästra delen av Mahé och är som namnet antyder vacker och vidsträckt. Området är också turisthuvudorten på ön. Stranden var tidigare mycket populär och många kommer än hit av bekvämlighet. Men finsmakarna åker hellre till de små öarna som omger Mahé för att få lugn och ro och en känsla av att vara på en öde strand. På Seychellerna blir man snabbt bortskämd med att få vara i fred på stränderna.

Mahé är en knutpunkt för resor till de andra öarna i Seychellerna och är en mycket bra bas för att kunna njuta av allt som Seychellerna har att erbjuda. Man tar sig runt till de olika öarna med båt eller flyg.