Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


KrugerparkenKrugerparken, eller Kruger National Park som den egentligen heter, är en enorm nationalpark du inte får missa vid ett besök i Sydafrika. Du finner parken i landets nordöstra hörn i provinserna Mpumalanga och Limpopo, cirka 6 timmars bilfärd från Johannesburg. För dem som inte vill åka bil går det också bra att flyga med mindre plan till en flygplats i närheten. Parken invigdes för drygt hundra år sedan som en skyddszon och har sedan dess utvecklats till den enastående park det är idag.

Krugerparken är en av världens mest berömda parker med vilda djur och har en yta på omkring 20 000 kvadratkilometer. Vi har alla sett de vilda djuren på bilder och TV men att se ett lejon i ögonen på någon meters avstånd är något helt annat. Parken har en otroligt vacker natur som skiftar mellan tät växtlighet och karga slätter. Här finns omkring femhundra fågelarter, etthundrafemtio olika däggdjur och omkring etthundratjugo olika kräldjur. De flesta hoppas på att få se de stora djuren, till exempel, lejon, leoparder, elefanter, giraffer och flodhästar. Glöm dock inte bort allting runt omkring. Tittar man bara lite närmre inser man att både de små djuren och växtligheten är lika fascinerande. Bästa sättet att se parken är att stanna ett par dagar och åka på utflykter med terrängbil och guide. Det går också bra att hyra bil på egen hand så länge man håller sig till de större vägarna. Att ge sig ut på längre utflykter passar bäst tidig morgon och kväll eftersom djuren då är som mest aktiva. På dagarna kan man ta kortare promenader, med eller utan guide, för att studera de små djuren och naturen.

Det finns flera olika boendealternativ i parken. Man kan välja att bo i enklare boende som inte är inhägnat, på så sätt får man en känsla av att vara närmre djuren. Vill man bo mer exklusivt finns även de alternativen. Marocko är ett land med medelhavsklimat