Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


KnysnaKnysna (uttalas Najsna) är en mycket omtyckt och livlig semesterort. Knysna ligger på Western Capes kust utmed den vackra Trädgårdsrutten. Platsen för staden är noga vald vid en skyddad lagun där man odlar ostron och är vackert inramat med Outeriquabergen som bakgrund och Indiska oceanen som förgrund. Knysna centrum är ett livligt och gemytligt område som erbjuder shopping och trevliga restauranger, många med utsikt mot den vackra lagunen.

Knysna Heads är ett känt landmärke väl synligt från Knysna. Dessa klippor flankerar en kanal som leder vattnet in till den skyddande lagunen. Den västra sidan är ett privatägt naturskyddsområde, och den östra erbjuder besökarna en fantastisk utsiktspunkt. Här kan man se tidvattnet formligen forsa in från havet mellan de två klipporna in i lagunen styrt av månens vandring på himlavalvet. I den lugna lagunen odlas ostron, välkända och väl värda att ätas någon av de mysiga restauranger som finns utmed hamnen.

Stränderna runt Knysna är väl lämpade för bad, segling, fiske och surfning. Hajar simmar utanför stränderna i Knysna, därför har man säkrat de mest populära badvattnen med hjälp av nät i vattnet. Den närmaste skyddade stranden heter Buffalo Bay. Vid Brenton-on- Sea kan man se valar och delfiner, främst under perioden maj-september.

I området kring Knysna finns flera sevärdheter väl värda ett besök. Staden är omgiven av frodiga, extremt täta och vidsträckta skogar. Faktum är att Knysnaskogen är den största ursprungsskogen i Sydafrika. Här finns enorma gamla träd, en del unika för området. De äldsta träden är runt 800 år gamla. Här finns också unika och exotiska växter av alla de slag men djurlivet är begränsat till antiloper och fåglar. En gång hyste skogen en egen elefantras, men den betraktas idag som utdöd sånär på en enda elefantko som lär finnas i skogarna.

Rheenerdaldistriktet ligger en mil väster om Knysna och är ett område fyllt av konstnärer och hantverkare, målare, keramiker och träskulptörer. Här hittar man också trevliga restauranger och caféer. En tur till Millwood Gold Mines och Jubilee Creek är en resa in i historien och guldrushernas tid . Här fann pionjärer guld år 1885 vilket resulterade i en stor rusning till området. Idag är det en fin plats för skogspromenader och ett bra picnic-ställe. En excellent golfbana ligger i närheten av Knysna och rekommenderas för den som tycker om att golfa.

Det är ganska lätt att ta sig runt i Knysna med omnejd. Det finns bra bussförbindelser och man kan hyra bil enkelt och billigt.