Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Klimatet i TunisienTunisien som är Afrikas nordligaste land har ett relativt skilt klimat i söder och norr. I de södra delarna är det stäpp- och ökenklimat, där det endast växer ytterst lite växtlighet. I de norra delarna av landet råder medelhavsklimat med varma, torra somrar och milda, regniga vintrar. I områdena längs kusten i norr kan temperaturen mitt i sommaren nå upp till 35 grader och det kan vara upp till 12 timmars solsken per dag. Det är detta som lockar turisterna till Tunisien. I söder däremot råder en lång varm sommar och en kort regnperiod. I öster svalkar ofta havsbrisen. De kalla atlasströmmarna orsakar mycket regn och blåst i slutet av hösten. I de västra delarna av landet finner du Atlasbergen. Det högsta berget heter Jabal Shambi och är omkring 1545 meter högt. I dalarna i de norra delarna odlas apelsiner, vete och oliver.

De flesta turisterna åker till Tunisien mellan maj och oktober. Högsäsongen är mellan juni och augusti och då ligger temperaturen i norr kring dryga 30 grader Celsius i luften och 25 i vattnet. Det är också under denna period det regnar minst. I Saharaöknen kan temperaturen stiga upp till 50 grader på högsäsongen så skall man besöka öknen bör man resa på lågsäsongen. Vill man resa på semester till Tunisien men vill slippa all trängsel eller komma undan lite billigare är ett tips att resa i mars-maj eller september-oktober. Under dessa perioder får man dock räkna med en och annan regnskur.

Tänk på att dricka mycket vatten i värmen även om du inte känner dig törstig. Du bör köpa vatten på flaska och inte dricka vattnet från kranarna.

Tunisien har drabbats av en hel del miljöproblem på grund av klimatet som råder i landet. Jordbruksmarken förstörs av öknen som breder ut sig, vattnet förorenas av avlopp vilket inte förbättrar tillgången på färskvatten. Dessutom har Tunisien en bristfällig hantering av giftigt och farligt avfall.