Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Klimatet i MarockoVädret varierar kraftigt i de olika delarna av landet. Vid Medelhavskusten är det varma torra somrar och regnigare svala vintrar. Vädret vid Atlantkusten däremot är behagligt året runt. I södra delarna av landet råder ökenklimat och där är det varmt och torrt största delarna av året. Generellt i landet regnar det mest mellan november och mars men i området kring Rifbergen och i norra delarna av Mellanatlas faller stora mängdes nederbörd hela året. I bergen förekommer mycket snö på vintern. Höga Atlas kan få stora mängder snö och har en temperatur kring -20 grader. Här finns också möjlighet till skidåkning på vintern.

De flesta turisterna reser till Marocko mellan våren och hösten men den bästa perioden att besöka landet är mellan mars och maj eftersom naturen då är grön och frodig. Senare på året blir det nästan för varmt till och med för turisterna då temperaturen stiger upp mot 40 grader. Dessutom blir landet väldigt torrt och dammigt mitt i sommaren.

Med sin långa medelhavskust, Atlasbergen och Saharaöknen har Marocko Nordafrikas mest varierande natur. Landet har fyra stora bergsområden; Rifbergen, Mellanatlas, Höga Atlas och Anti Atlas. Det är i Höga Atlas landets högsta berg, Jebel Toubkal, ligger. Berget sträcker sig omkring 4170 meter över havet. Det är mellan Atlantkusten och bergskedjorna den bördigaste marken i landet finns. Här breder stora slätter ut sig. Hela landet har väldigt stor artrikedom inom växter och djur. Allt eftersom landet inser sin unika miljö har fler nationalparker bildats.

Landet hotas av en del större miljöproblem. De avverkar mycket växtlighet i landet för att få mer odlingsmark. Dessutom är det mycket föroreningar i färskvattnet. Detta beror främst på att det finns mycket olja i kustvattnet och att Marocko inte har möjlighet att rensa avloppsvattnet i tillräckligt stor utsträckning. Förutom dessa miljöproblem drabbas landet ofta av både sandstormar och jordbävningar.