Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


KapstadenKapstaden är Sydafrikas tredje största stad och ligger vid atlantkusten i de sydvästra delarna av landet. Kapstaden är en spännande stad med mycket historia, vacker natur, kultur och trevliga människor. De första människorna bosatte sig i området för omkring hundra tusen år sedan. I dag bor lite mer än 3 miljoner invånare i Kapstaden.

Centrum består av både gamla och nya byggnader i en salig blandning. Här blandas skyskrapor med gamla koloniala byggnader och tegelhus från 1900-talet. Att vandra runt i centrum är en upplevelse för sig och när man ändå är i närheten bör man bege sig upp på gatorna mot kullarna. Det är nämligen här i kullarnas sluttning du hittar de trevligaste caféerna och mysigaste affärerna. Det är också här den bästa stämningen infinner sig.

När du är i Kapstaden bör du bege sig till Bo- Kaap som är de muslimska kvarteren. Här bor främst ättlingar till slavarna från Indonesien som fördes till landet av Holländarna. Dessa kvarter präglas av en ålderdomlig karaktär och stadsdelen är full av färgglada hus. Bo- Kaap är ett av de mest fotograferade områdena i Kapstaden.

Området som alla turister besöker är hamnområdet Waterfront. Här trängs köpcenter och restauranger med gatumusikanter och en mängd turister. Detta är området där flest turister vistas och kanske är det värt ett besök men stanna inte för länge. Det finns betydligt trevligare och mysigare områden att upptäcka.

Kapstaden är inte bara vackert och trevligt. I utkanten av staden finns gott om kåkstäder väl värda ett besök. Skall man bege sig till kåkstäderna skall detta inte ske med en grupp turister i en minibuss som tycker synd om den fattiga befolkningen. Skall du ta dig ut till kåkstäderna bör du anlita en egen guide. Guiderna har ofta själva bott i området. Ni ger er ut och pratar med människor i området och du får möjligheten att höra en mängd intressanta berättelser som guiden kan dela med sig av. Detta blir lätt en väldig minnesvärd och trevlig utflykt.

De som vill njuta av gott vin och god mat bör bege sig ut från staden. Bara omkring en timme utanför Kapstaden sträcker vindistrikten ut sig. Här finner du en vacker natur med vingårdar och småstäder. I det bergiga området ligger dessutom några av Sydafrikas och kanske världens bästa restauranger. Vill man inte ge sig ut på egen hand finns naturligtvis anordnade turer från Kapstaden.