Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


HurghadaFör tjugo år sedan var Hurghada en intetsägande plats i öknen vid Röda Havets strand. I dag är det ett av Egyptens populäraste chartermål. Att det är varmt, soligt och billigt somt det kristallklara vattnet är det som främst lockar turisterna. Men det finns mer för den som vill annat. För kultur och historia går det utmärkt med utflykter mot Kairo och Gizaplatån.

Hurghada är uppdelad i tre delområden: El Dahar som ligger längst norr ut och är själva centrum. Det är här mycket av lokalbefolkningen håller till. Ta dig gärna hit och besök ett av många kaféer, drick te, prova vattenpipa och spela något klassiskt spel som backgammon. Det mellersta området, Sakkala, är området för den som vill shoppa med många småbutiker. Längst söder ut i staden ligger New Hurghada det är här du finner de flesta större hotellen. Även om Hurghada inte har mycket till charm kan du bo överdådigt för en rimlig penning, äta gott och dessutom erbjuder hela havet utanför staden fantastiska upplevelser.

I Egypten är det billigt att shoppa och Hurghada är inget undantag. Guld och äkta mattor är bara några av många föremål värt att köpa på din resa. Många köper med sig en vattenpipa som är typisk för mellanöstern. Även hantverk kan naturligtvis vara kul att ta med sig hem, även om mycket av hantverksprodukterna inte är lokalt producerad, utan kommer från grannlandet Sudan. Något som är väldigt viktigt vad du än skall handla är att du aldrig får glömma att pruta. Utgångspriserna är långt över vad du bör betala.

För den som vågar bjuder Röda Havet på underbart dykvatten. Passa på att ta dykarcertifikat annars om du inte redan har det. Du kan från närheten av staden simma i korallrev som Sharm el Naga. För den som inte vill ge sig ner på havets djup fungerar snorkling nästan lika bra. Här finns gott om småföretag som arrangerar båtutflykter för den som vill ge sig längre ut och inte hålla sig längs stranden. Det finns även en mängd turer med båtar på Nilen om du känner att du inte vill ge dig ned under vattenytan.
För att få ut mer av hurghada så kan ni alltid testa att gå in på en sida som handlar om just Hurghada. Denna sida heter och handlar om Hurghada, Egypten, Snorkling, Röda Havet mm.

Naturligtvis finns det äventyr och utflykter även till lands. Att rida kamel är en typiskt aktivitet du inte bör missa när du är i Egypten. Här finns utflykter både längs stranden och lite längre ut i öknen. Även Jeepsafari bland sanddyner i öknen är ett riktigt stort äventyr. Många lokala företag orndar utflykter av olika längd.