Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Dyka i Röda HavetVill du få möjligheten att se koraller och flera tusen olika fiskarter skall du bege dig under ytan i Egypten. Sedan 1950-talet har både dykning och snorkling varit väldigt populärt i landet, och då främst i Röda Havet. Dess kombination av kristallklart vatten och fantastiska korallrev har gjort det hela till ett slags paradis för dykare. Även om det varit populärt i över femtio år har landet den senaste tiden fått betydligt mycket mer uppmärksamhet av dykare. Dykning ger också den bästa upplevelsen, men på flera områden räcker det att komma ner cirka en halv meter för att se de vackra fiskarna, vilket gör dem populära för snorkling. Så även om du inte känner dig redo för att dyka har du fortfarande chansen att se det vackra livet under ytan.

Det största dykparadiset i Egypten är Sharm El Sheik som ligger längst ner på Sinai halvön. Sharm El Sheik är så välkänt som dykarnas paradis att hela orten nu kretsar kring just dykning och snorkling. Utanför kusten kan du besöka en mängd gamla skeppsvrak på havets botten. Även de andra semesterorterna i trakten, som Hurghada, bjuder på enastående upplevelser. I Hurghada skall man bege sig till den yttre delen av reven för att få den bäste dykupplevelsen. Många hotell och olika firmor anordnar dyk- och snorkelturer då man ger sig ut med båt och besöker de mest slående platserna, som inte heller är så överbefolkade av turister. I dessa turer ingår ofta lunch och utrustning.

Om du aldrig tidigare dykt men skulle vilja lära dig är din semester i Egypten ett lysande tillfälle. Här är det nämligen väldigt billigt att ta dykarcertifikat och längs hela kusten finns det dykcenter med utbildade instruktörer som gärna hjälper dig till en lyckad upplevelse.

Vattentemperaturen i Röda havet längs Egyptens kust stiger på sommaren till omkring 30 grader. På vintern kan det vara ned mot 20 grader, vilket fortfarande är varmare än det blir på många ställen i Sverige.