Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


DurbanDurban erbjuder det bästa av två världar. Det är både en pulserande storstad och en fantastisk badort med långa, härliga stränder. Här finns allt en storstad har att erbjuda. Det finns ett rikt nattliv, restauranger, butiker av alla de slag, klubbar och teatrar. Durbans arkitektur är en mosaik av orientaliska plazor, katedraler, moskéer och levande zulukultur och vittnar om alla de nationaliteter som påverkat kulturen här.

Durban är den viktigaste hamnstaden i Sydafrika och ligger på Sydafrikas östkust. Med drygt 3 miljoner invånare är Durban den näst största staden i Sydafrika. Historiken på platsen kan spåras hela hundra tusen år tillbaka i tiden. Själva staden grundades av Vasco da Gama när han stannade här i sin jakt efter sjövägen till Indien år 1497. da Gama landsteg på julafton, därav det första namnet på staden, Natal. Området runt Durban hade då länge styrts av Zulubefolkningen och dess kultur och historia är fortfarande ett stort inslag i den durbanska stadsbilden.

Mitt i staden finns kilometerlånga härliga sandstränder som i folkmun kallas The Golden Mile. De är perfekta för sol och bad, surfing och äventyrssporter av alla de slag. En trevlig strand är Addington Beach som är väl säkrat för simning. Country Club Beach, Tekwini Beach och Laguna Beach är lite lugnare stränder en bit bort. Om man vill fiska beger man sig till Blue Lagoon Beach.

För den som vill ha en fläkt av stadslivet finns mycket att upptäcka. Det är lätt att ta sig runt i Durban då transportsystemet är välutvecklat med bra bussförbindelser. Staden är uppdelad i olika kulturella mråden, var och en med sin identitet. Ett besök i Downtown Delhi ger en riktigt orientalisk känsla och vittnar om ett stort indiskt inflytande. Point är under uppbyggnad och erbjuder ett antal shoppingställen, gamla art decobyggnader och restauranger. Utbudet av zulukultur och historia är rikt i hela staden

Flera casinon håller bra klass. Här finner man Sydafrikas bästa hästkapplöpningsbana. U Shaka Marine World är en liten värld i sig med köpcentrum, ormpark, hajar, uppvisningar med delfiner och en miniatyrstad. Golfbanorna är välpreparerade och välkända. La Lucia and Benchwood Mangroves Nature Reserve erbjuder lugn och stillhet. Och när man inte orkar vara i stadsvimlet längre, är det bara att ta sig ner till den vackra stranden och njuta av solen igen.