Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Dar es-SalaamI en lugn vik på Tanzanias östkust ligger handelsstaden Dar es-Salaam. Det är den största staden i Tanzania och en plats där många kulturer möts. Dar es-Salaam är en ganska modern stad med gamla världens charm. Den gör verkligen skäl för sitt namn: den fredliga hamnen. Här finns ingen storstadshets.

Stadens centrum och de flesta sevärdheter, restauranger och butiker är samlade på behändigt avstånd runt hamnen. Stadens arkitektur och kultur vittnar om tyska och brittiska lämningar och centrum har förvånansvärt låga hus. St Joseph’s Cathedral, Withe Father’s Missionshus och stadshuset är tre vackra byggnader värda att besöka. Stationshuset byggdes i början av 1900-talet av tyskarna som då styrde området. Stadens och landets historia kan man uppleva med besök på Nationalmuseet och Stadsmuseet och Botaniska trädgården.

En promenad på strandgatan Sokoine Drive där båtarna från Zanzibar lägger till är en livgivande promenad. Livat är det också på de olika marknaderna. De mest kända är Kariakoo och Mwenge Carver . Marknaden i Kariakoo drar väldigt mycket folk och det kan bli trångt. Mwenge Carvers marknad erbjuder mycket hantverk och de kända saris som Tanzania blivit känt för och här kan du se hantverkare i arbete på plats. Vill man ha lite vanligare butiksshopping kan man bege sig till Uhuru Street , en köpmansgata med färgrik handel av tyger, kryddor och allehanda produkter. Här är prutandet kutym när man handlar något.

Dar es-Salaam kantas av vackra stränder lämpliga för bad och aktiviteter. Precis utanför staden ligger halvön och den populära stranden Kigamboni . 7 km norr om Dar es-Salaam ligger Bongoyo Island och är ett marint reservat perfekt för snorkling, dykning, simning och allehanda aktiviteter. Sandstränderna är mycket vackra och små öar ligger utspridda i vattnet. I utkanten av staden finns Ostronbukten, också den en mycket populär strand.

Runt staden finns flera utflyktsmål. Dar es-Salaam Marine Reserve två mil norr om Dar es- Salaam är ett reservat som består av fyra öar. Här finns mangroveträsk, korallrev och hav av sjögräs. En timme norr om Dar es-Salaam ligger den gamla staden Bagamoyo, en gång den viktigaste hamnstaden på östkusten. Området kring staden finns med på FN:s världsarvslista . Söder om Bagamoyo kan man besöka två moskéer och gravar från 1200- talet.

Det går bra att promenera runt i staden. Den är inte större än så. De flesta sevärdheter ligger runt hamnen. Det finns små minibussar som kallas daladala och som man kan ta för att färdas rund om man inte orkar gå. Men det kan bli både trångt, varmt och stressigt på färden. Många använder sig av bussarna och det finns ingen luftkonditionering. Färjor går dagligen till Zanzibar.