Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


Boa VistaLängst till öster på Kap Verde öarna ligger ön Boa Vista. Namnet betyder ”god utsikt”. Ön är mest känd för sina havssköldpaddor som kommer hit och lägger ägg på de långa stränderna. Boa Vista är också känd för sin traditionella musik. Av Kap Verdes nio bebodda öar, har den här den minsta populationen och är en lugn och mysig ö med små byar utspridda.

Boa Vista är den tredje största ön på Kap Verde öarna. En stor del av landskapet är platt, till skillnad från de flesta andra öar på Kap Verde. Det finns många små byar på ön. Den största är Sal Rei på nordvästra delen av Boa Vista. Det är en trevlig hamn med vy över en vacker bukt och här anländer färjorna från de andra öarna. Här hittar man små mysiga restauranger och barer. De andra byarna rymmer ett fåtal människor, eller är helt övergivna. Det finns bara 4 000 invånare på hela ön. Många invånare har flyttat till andra öar på Kap Verde. Så hit kommer man för att få lugn och ro och njuta av den fina naturen.

Stränderna på Boa Vista är långsträckta och lugna. Boa Vista har hela 5,5 mil långa stränder, så här finns alltid gott om plats att njuta av strandlivet på. Många kommer hit för at se havsköldpaddorna. De håller till på öns östra sida och dyker upp i maj-oktober. Från augusti till december kan man se de små nykläckta sköldpaddorna göra sin första och farligaste resa över stranden ner till havet. De långa och lugna stränderna är perfekta för att lägga ägg på.

Det finns havsköldpaddor i alla världens hav. Havsköldpaddorna är utrotningshotade i många delar av världen. Det finns många olika arter av havsköldpaddor och tre av arterna lägger sina ägg på land. Här på Boa Vista är de ganska skyddade och populationen är därför stor. Förr jagades de för köttets, fettets och skalens skull, men när nu fridlysta jorden runt. Idag dör många i fiskares nät när de ska gå upp till ytan för att andas, och man försöker förändra fiskemetoderna för att rädda sköldpaddorna. Den svarta marknaden och den illegala jakten samt miljöförändringar är också ett stort problem. De navigerar med hjälp av elektromagnetiska fält och kan bli upp till 80 år gamla. Här på Boa Vista kan du se dessa fantastiska urtidsdjur vandra upp på stränderna för att lägga sina ägg, precis som de gjort i tusentals år.