Afrika  |  Egypten  |  Tunisien  |  Marocko  |  Sydafrika  |  Mauritius  |  Kap Verde  |  Tanzania   |  Seychellerna

Afrika länkar

Kontakta oss

Afrika
Sahara

Egypten
Egypten
Egyptens historia
Shopping i Egypten
Klimatet i Egypten

Egypten turistområde
Sharm el Sheikh
Sinaihalvön
El Gouna
Makadi Bay
Hurghada
Sharm el Naga
Kairo
Luxor
Alexandria

Egyptiska upplevelser
Dyka i Röda Havet
Sevärdheter i Egypten
Pyramiderna
Giza

Tunisien
Tunisien
Klimatet i Tunisien
Shopping i Tunisien

Tunisien Turistområde
Sousse
Hammamet
Tunis
Port El Kantaoui

Tunisiska upplevelser
Djerba

Marocko
Marocko
Klimatet i Marocko
Shopping i Marocko

Marocko Turistområde
Marrakech
Agadir
Essaouira

Sydafrika
Sydafrika
Klimatet i Sydafrika

Sydafrika Turistområde
Durban
Kapstaden
Port Elizabeth
Knysna
Johannesburg

Sydafrika Upplevelser
Winelands
Krugerparken
Safari i Sydafrika
Dyka med vita hajar

Mauritius
Mauritius
Klimatet på Mauritius

Mauritius Turistområde
Belle Mare

Kap Verde
Kap Verde Öarna

Kap Verde Turistområde
Boa Vista
Santa Maria
Santiago
Sao Vicente

Tanzania
Tanzania
Klimatet i Tanzania

Tanzania Turistområde
Dar es-Salaam
Zanzibar

Seychellerna
Seychellerna
Klimatet på Seychellerna

Seychellerna Turistområde
Mahé


AgadirAgadir är en stad i södra Marocko i samma storleksordning som Malmö. Staden som vi besöker i dag är relativt ny, den gamla staden förstördes i en jordbävning 60-talet och nästan allt man varit tvungen att bygga om eller på nytt. Fördelen med denna massiva ombyggnad av staden var att man kunde göra den mer turistvänlig, och Agadir drar i dag till sig en stor mängd turister. Men Agadir har även historia, man vet till exempel att staden i början på 1500-talet fick en befästning byggt strax norr om den.

Staden ligger längs västkusten till Atlanten, strax norr om där Soussflodens mynning, inte långt från Atlasbergen. Agadirs hamn har blivit en viktig fiskehamn som också bedriver en större mängd handel. Bland annat fraktas zink, kobolt och citrus härifrån. Staden har också en bra turistnäring, och är känd för sina långa strand och många hotell. Vill du besöka en typiska Marockansk stad bör du dock inte åka till Agadir. Med sina stora byggnader, breda och osnåriga vägar samt stora, nybyggda hotell och nästan franska caféer ser Agadir inte riktigt ut som grannstäderna. Men i allt det moderna och turistanpassade ligger museer med traditionell berberkonst och stora marknadsplatser där traditionell handel pågår. Här finns dessutom ett stort utbud utflykter till Atlasbergens byar och den vidsträckta kustens öde stränder.

Befinner du dig i Agadir får du inte missa marknaden, Souk Al-Had, där du kan hitta nästan allt du någon gång skulle vilja köpa. Här säljs bland annat elektronik, möbler, kläder, kryddor, souvenirer och mycket mer. Glöm dock inte att förhandla om priset, prutning är en del av shoppingkulturen här.

I Agadir finner du nästan en mil strand, som på sina ställen är flera hundra meter bred. Dessutom har staden omkring 300 soldagar varje år. Detta lockar till sig en mängd turister och Agadir är en av Marockos mest besökta orter för turister.